Skip to main content
Amerikansk 'Philly cheesesteak'
Amerikansk 'Philly cheesesteak'

Amerikansk 'Philly cheesesteak'

med sauterade grönsaker och klyftpotatis

3.5
(48)

Philly cheesesteak är en populär amerikansk sandwich som har sina rötter i Philadelphia. Vår fantastiska variant innehåller nötfärs, stekt paprika, svamp och lök och en underbar ostsås med mozzarella. Vi toppar våra sandwich med jalapeno och serverar dem med klyftpotatis med bacon.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

140

Bacon, tärnad

1

Paprika

200

Champinjoner

1

Lök

1

Chili

2

Baguette

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

250

Nötfärs

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

60

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

100

Mornaysås

(Innehåller: Mjölk)

25

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 4)

3

Mjölk (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)1162 kcal
Energi (kJ)4863 kJ
Fett45.3 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater126.2 g
varav socker31.2 g
Protein59.8 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Stek bacon
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skär paprika i 1 cm strimlor. Skär svamp och lök i tunna skivor.

Lägg över färdig bacon till en tallrik med hushållspapper.

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek paprika, svamp och lök i 4-5 min, eller tills gyllene och mjuka. Krydda generöst med salt och peppar, och lägg över till en skål. 

Värm bröd
3

Under tiden, kärna ur och finhacka jalapeno.

Skär salladslök i tunna skivor.

Värm bröd på gallret i ugnen i 5-6 min, tills genomvarma, när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.

Stek nötfärs
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek nötfärs och Ay cajun-ba i 4-5 min, eller tills brynt.

Rör i salt [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och rödvinssås, och ta av från värme.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Under tiden, blanda mornaysås, mozzarella [1/2 paket, 2P], mjölk [3 msk | 6 msk] och en nypa salt i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud under omrörning tills mozzarella har smält och såsen har en flytande konsistens, 2-4 min.

Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.

Sänk till medellåg värme.

Servera
6

Halvera bröd och fyll det med köttfärs, grönsaker och sås.

Servera klyftpotatis toppad med resterande sås, bacon, salladslök och jalapeno. 

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.