Skip to main content
Amerikansk 'Philly cheesesteak'
Amerikansk 'Philly cheesesteak'

Amerikansk 'Philly cheesesteak'

med sauterade grönsaker och klyftpotatis

Philly cheesesteak är en populär amerikansk sandwich som har sina rötter i Philadelphia. Vår fantastiska variant innehåller nötfärs, stekt paprika, svamp och lök och en underbar ostsås med mozzarella. Vi toppar våra sandwich med jalapeno och serverar dem med klyftpotatis med bacon.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

140

Bacon, tärnad

1

Paprika

200

Champinjoner

1

Lök

1

Jalapeno

2

Baguette

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

250

Nötfärs

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

60

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

100

Mornaysås

(Innehåller: Mjölk)

25

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 4)

3

Mjölk (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)1162 kcal
Energi (kJ)4863 kJ
Fett45.3 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater126.2 g
varav socker31.2 g
Protein59.8 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Stek bacon
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skär paprika i 1 cm strimlor. Skär svamp och lök i tunna skivor.

Lägg över färdig bacon till en tallrik med hushållspapper.

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek paprika, svamp och lök i 4-5 min, eller tills gyllene och mjuka. Krydda generöst med salt och peppar, och lägg över till en skål. 

Värm bröd
3

Under tiden, kärna ur och finhacka jalapeno.

Skär salladslök i tunna skivor.

Värm bröd på gallret i ugnen i 5-6 min, tills genomvarma, när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.

Stek nötfärs
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek nötfärs och Ay cajun-ba i 4-5 min, eller tills brynt.

Rör i salt [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och rödvinssås, och ta av från värme.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Under tiden, blanda mornaysås, mozzarella [1/2 paket, 2P], mjölk [3 msk | 6 msk] och en nypa salt i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud under omrörning tills mozzarella har smält och såsen har en flytande konsistens, 2-4 min.

Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.

Sänk till medellåg värme.

Servera
6

Halvera bröd och fyll det med köttfärs, grönsaker och sås.

Servera klyftpotatis toppad med resterande sås, bacon, salladslök och jalapeno. 

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.