Skip to main content
Afrikansk kryddad sötpotatis- och linsgryta
Afrikansk kryddad sötpotatis- och linsgryta

Afrikansk kryddad sötpotatis- och linsgryta

med örtbulgur och jordnötter

Kvällens rätt blir en fantastiskt god gryta med sötpotatis och linser. Vi serverar den också med bulgur blandad med jordnötter och persilja. Hoppas det smakar!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Soja
Gluten
Hvede
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Glutenhaltiges Getreide)

100 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

450 g

Sötpotatis

4 g

Panamat

1 st

Bladpersilja

1 st

Lime

180 ml

Kokosmjölk

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Celery)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnødder Kan innehålla spår av: Sesamsamen, Schalenfrüchte)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Hvede, Gluten)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till gryta

1 dl

Vatten till gryta

Näringsvärden

Energi (kJ)3460 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett32.4 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater102.1 g
varav socker17.2 g
Kostfiber18.2 g
Protein23.7 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.2 g
Potassium62.7 mg
Calcium5.3 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered råvaror
2

Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar.

Häll av linser.

Stek sötpotatis
3

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek sötpotatis i 1–2 min, rör om då och då.

Koka gryta
4

Sänk till medelvärme och tillsätt Panamat. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, linser, kokosmjölk, sataysås, salt, vatten och grönsaksbuljong. Sjud utan lock i 10–12 min, tills tjocknat och sötpotatis är mjuk.

Blanda bulgur
5

Under tiden, finhacka persilja.

Halvera lime.

Blanda persilja och jordnötter med bulgur precis innan servering.

Tillsätt en skvätt limesaft och en nypa salt till grytan.

Servera
6

Lägg upp gryta och bulgur i djupa tallrikar.