topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zucchinibåtar

Zucchinibåtar

med köttfärs, tortilla chips och crème fraîche

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

2

Zucchini

1

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

1

Röd paprika

Nötfärs

3

Tex-Mex

15

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

75

Crème fraiche

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)211 kcal
Energi (kJ)881 kJ
Fett10.42 g
varav mättat1 g
Kolhydrater28.44 g
varav socker0.5 g
Protein2.83 g
Salt0.5 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera zucchini på längden. Gröp ur och spara det inre köttet, lämna en 1-1,5 cm kant. Placera zucchinihalvorna i en ugnsform med snittytan uppåt.

2

Grovhacka zucchiniköttet. Finhacka vitlök och schalottenlök. Skär paprika i 1 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, schalottenlök, nötfärs och Hello Mexico kryddmix. Bryn färsen i 2-4 min.

4

Lägg i zucchiniköttet och paprikan i stekpannan. Stek i ytterligare 3-4 min. Häll i krossade tomater och låt såsen sjuda tills den tjocknat, ca 10 min.

5

Fyll zucchinihalvorna med köttfärs och toppa dem med panko [1/2 påse, 2 pers]. Baka i ugnen, 15-20 min. TIPS: 1) Extra köttfärs kan läggas vid sidan av zucchinihalvorna i ugnsformen. 2) Om du har lite ost i kylskåpet kan det vara gott att toppa zucchinin några skivor.

6

Servera de fyllda zucchinihalvorna med tortilla chips och crème fraîche.