HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZucchinibåtar
topBanner
Zucchinibåtar

Zucchinibåtar

med köttfärs, tortilla chips och crème fraîche

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Tortilla chips

15 g

Krossade tomater

Tex-Mex

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Zucchini

Nötfärs

Röd paprika

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Panko ströbröd

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)881.1504 kJ
Energi (kcal)210.6 kcal
Fett10.4175 g
varav mättat1 g
Kolhydrater28.44 g
varav socker0.5 g
Protein2.8275 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera zucchini på längden. Gröp ur och spara det inre köttet, lämna en 1-1,5 cm kant. Placera zucchinihalvorna i en ugnsform med snittytan uppåt.

2

Grovhacka zucchiniköttet. Finhacka vitlök och schalottenlök. Skär paprika i 1 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, schalottenlök, nötfärs och Hello Mexico kryddmix. Bryn färsen i 2-4 min.

4

Lägg i zucchiniköttet och paprikan i stekpannan. Stek i ytterligare 3-4 min. Häll i krossade tomater och låt såsen sjuda tills den tjocknat, ca 10 min.

5

Fyll zucchinihalvorna med köttfärs och toppa dem med panko [1/2 påse, 2 pers]. Baka i ugnen, 15-20 min. TIPS: 1) Extra köttfärs kan läggas vid sidan av zucchinihalvorna i ugnsformen. 2) Om du har lite ost i kylskåpet kan det vara gott att toppa zucchinin några skivor.

6

Servera de fyllda zucchinihalvorna med tortilla chips och crème fraîche.