75 g
Tortilla chips
15 g
Krossade tomater
Tex-Mex
Crème fraiche
(Innehållermjölk)Zucchini
Nötfärs
Röd paprika
Vitlöksklyfta
Schalottenlök
Panko ströbröd
(Innehållergluten)Sätt ugnen på 200°C. Halvera zucchini på längden. Gröp ur och spara det inre köttet, lämna en 1-1,5 cm kant. Placera zucchinihalvorna i en ugnsform med snittytan uppåt.
Grovhacka zucchiniköttet. Finhacka vitlök och schalottenlök. Skär paprika i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, schalottenlök, nötfärs och Hello Mexico kryddmix. Bryn färsen i 2-4 min.
Lägg i zucchiniköttet och paprikan i stekpannan. Stek i ytterligare 3-4 min. Häll i krossade tomater och låt såsen sjuda tills den tjocknat, ca 10 min.
Fyll zucchinihalvorna med köttfärs och toppa dem med panko [1/2 påse, 2 pers]. Baka i ugnen, 15-20 min. TIPS: 1) Extra köttfärs kan läggas vid sidan av zucchinihalvorna i ugnsformen. 2) Om du har lite ost i kylskåpet kan det vara gott att toppa zucchinin några skivor.
Servera de fyllda zucchinihalvorna med tortilla chips och crème fraîche.