HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kyckling Bánh Mì
topBanner
Vietnamesisk kyckling-bánh mì

Vietnamesisk kyckling-bánh mì

med picklad morot och asiatisk majonnäs (Obs! Ägg är en skafferivara)

Mmm - maffig smakrik macka till kvällsmat, det är inte dumt det! Utöver pulled kyckling fyller du din baguette med gurkstavar, picklad morot, stekt ägg och frisk koriander och mynta. Chili ger trevligt sting, tunt skivad lök bryter av och asiatisk majo ger det lilla extra. Rätten går ruskigt fort att göra, smakar fantastiskt och är löjligt enkel. Denna banh mi får våra varmaste rekommendationer!

Taggar:EnkelUnder 650 kcalGlutenfri
Allergener:SulfiterGlutenÄggSojaSenapSesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

280 g

Kycklinginnerfilé

25 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Röd chili

2 st

Baguette

(InnehållerGlutenKan innehållaSesam)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerGluten, Ägg, Soja, Senap, Sesam)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)825 kcal
Energi (kJ)3451 kJ
Fett35.07 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater76.48 g
varav socker17.3 g
Protein49.33 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv oskalad morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Skär gurka i tunna stavar. Skiva rödlök mycket tunt. Skiva chili tunt. Grovhacka mynta och koriander. Skär baguette på längden.

2

Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Rör morotsstrimlor i lagen och låt stå tills servering. Blanda kyckling, Vitlöksflörter och en skvätt olivolja* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida tills den fått fin stekyta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg brödet på andra sidan och tillaga i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ägg* [2 st | 4 st] i 4-5 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är något lös.

5

Riv sönder kycklingen i små bitar med en hjälp av en gaffel. Häll av lagen från morot.

6

Bre baguetterna med asiatisk majonnäs. Toppa mackorna med gurka, picklad morot, koriander, mynta, rödlök, kyckling och chili. Avsluta med stekt ägg på toppen, lägg på baguettelocket. TIPS: Alla grönsakerna kommer inte få plats i baguetten, så blanda resterande grönsaker i en skål och servera som sidosallad!