Skip to main content
Vietnamesisk wrap på karamelliserad blandfärs

Vietnamesisk wrap på karamelliserad blandfärs

med gurka, koriander och mynta

Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa som heter duga, med vietnamesiska wraps som vi fyller med sojastekt, karamelliserad blandfärs, citrusdoftande kålsallad och asiatisk majonnäs. Vi serverar våra supersmarriga wraps med kryddiga pommes.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Senap
Ägg
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Tortillabröd, fullkorn

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

250 g

Blandfärs

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

1 st

Mynta & koriander

1 st

Citrusfrukt

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Förskuren spetskål

300 g

Potatis

1 g

Chiliflakes

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Vete, Gluten, Soja, Sesam)

150 g

Sockerärtor

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 tsk

Socker till kött

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3843 kJ
Energi (kcal)918 kcal
Fett48.1 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker18.5 g
Kostfiber16.9 g
Protein38 g
Salt5.4 g
Potassium908.3 mg
Calcium43.1 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, chiliflakes och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: 1) Använd fler plåtar om det blir för trångt. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala morot långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär av kanten från sockerärtor och halvera sedan.

Lägg morot, gurka och spetskål i en stor skål.

Hacka örter
3

Finhacka mynta och koriander.

Halvera citrusfrukt.

Stek färs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt blandfärs, krydda med Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt sojasås och socker och stek i 1–2 min, tills karamelliserat.

Ta av från värme och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Tillsätt salt, en skvätt citrussaft och hackade örter till skålen med grönsaker och vänd runt precis före servering.

Servera
6

Fördela färs, en del av den asiatiska majonnäsen och kålsallad mellan tortillas.

Vik in kanterna och rulla ihop till wraps.

Servera med pommes och resterande majonnäs och sallad.