Skip to main content
Vietnamesisk wrap på karamelliserad blandfärs
Vietnamesisk wrap på karamelliserad blandfärs

Vietnamesisk wrap på karamelliserad blandfärs

med gurka, koriander och mynta

Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa som heter duga med våra vietnamesiska wraps som vi fyller med sojastekt, karamelliserad blandfärs, limedoftande kålsallad och asiatisk majonnäs. Vi serverar de syndigt goda wrapsen med kryddiga pommes.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap
Ägg
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Mynta & koriander

1 st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Förskuren spetskål

300 g

Potatis

1 g

Chiliflakes

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 tsk

Socker till kött

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3622 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett46.2 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker13 g
Kostfiber8.8 g
Protein33.9 g
Salt6 g
Potassium690 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, chiliflakes och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: 1) Använd fler plåtar om det blir för trångt. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Lägg morot, gurka och spetskål i en stor skål.

Hacka örter
3

Finhacka mynta och koriander.

Halvera lime.

Stek färs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt blandfärs, krydda med Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt sojasås och socker och stek i 1–2 min, tills karamelliserat.

Ta av från värme och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Tillsätt salt, en skvätt limesaft och hackade örter till skålen med grönsaker och vänd runt precis innan servering.

Servera
6

Fördela färs, en del av den asiatiska majonnäsen och kålsallad mellan tortillas.

Vik in kanterna och rulla ihop till wraps.

Servera med pommes och resterande majonnäs och sallad.