HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Köttfärs
topBanner
Vietnamesisk köttfärs

Vietnamesisk köttfärs

med vitlöksris, mango, mynta och koriander

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Basmatiris

250 g

Vitlöksklyfta

1.33 msk

Chili

1 msk

Lime

2 tsk

Ingefära

3 dl

Mango

Gurka

Morot

Nötfärs

Mynta & koriander

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1713.4446 kJ
Energi (kcal)409.5231 kcal
Fett29.6448 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater9.3275 g
varav socker15.8 g
Protein26.4545 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt vitlöksriset sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

2

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

3

Blanda chili (stark!), olivolja*, ingefära, resterande vitlök, socker*, sojasås och en generös skvätt limejuice till en marinad. 

4

Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min. Tillsätt marinaden och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka myntabladen (kasta stjälkarna) och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

6

Fördela riset mellan era skålar. Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp den vietnamesiska köttfärsen i mitten. Ringla över en liten skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar* över maten.