HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Ragu
topBanner
Vegetarisk ragu

Vegetarisk ragu

med rigatoni, vegofärs och ricotta

Ska vi ha pasta igen? Ja, det ska vi, men kvällens pastarätt kommer att överraska med ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi vågar nästan lova att det kommer att bli hela familjens nya favoritpasta! För vem kan tacka nej till pasta med tomatsås med spenat som gräddas med både riven ost och ricotta?

Taggar:Vegetarisk
Allergener:MjölkVeteGlutenKornSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Finriven ost

50 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

2 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 paket

Rigatoni

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja)

160 g

Vegofärs

(InnehållerGluten, Korn, Soja)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Medelhavets Pärla

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerVete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)802 kcal
Energi (kJ)3354 kJ
Fett19.36 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater114.06 g
varav socker8.5 g
Protein37.72 g
Salt1.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka basilika (spara lite till garnering). Skölj spenat.

2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet*. Koka under omrörning i 10-12, tills ‘al dente’. Spara pastavatten* [11/2 dl | 3 dl] innan du häller av resten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna (helst ugnssäker) på medelhög värme. Fräs vitlök och salladslök i 1 min. Tillsätt vegofärs och stek under omrörning i 4-5 min, eller tills gyllene. Tillsätt Medelhavets Pärla och krydda med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt inte all Medelhavets Pärla om du föredrar en mildare smak.

4

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, sparat pastavatten*, en nypa salt* och peppar* till stekpannan, och koka upp. Sjud sedan tills såsen har tjocknat något, 5-7 min. Rör i ricotta [1/2 paket, 2P] och spenat. Rör om tills spenaten har mjuknat. Blanda panko med olivolja* [1 msk | 2 msk] i en lite skål. Krydda med salt* och peppar*.

5

Blanda ner pastan med såsen i stekpannan. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Lägg över blandningen till en ugnssäker form om din stekpanna inte är ugnssäker. Strö över riven ost och pankomix i ett jämnt lager. Gratinera i ugnen i 4-5 min, tills osten bubblar och panko är gyllene - håll öga så den inte bränns vid.

6

Servera vegetarisk ragu med pasta i skålar och garnera med sparad basilika.