Mmm hemlagad pizza… Här satsar vi på enkla råvaror och stora smaker och går all in med en vit sås gjord på creme fraiche, spenat och karamelliserad lök att bre över tjock pizzabotten. Toppa med stekt svamp, marinerade tomater och pecorino. Färsk hackad salvia strödd ovanpå ger den sista pusselbiten till denna livsnjutargoda vegetariska pizza.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
200
Skogschampinjoner
2
Lök
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
150
Crème fraiche
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
20
Pecorino Romano ost
½
Salvia
2
Tomat
¼
Socker
Sätt ugnen på 200°C och sätt in en plåt (två plåtar för 4 pers) i ugnen. Skiva lök och svamp tunt. Riv vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp med en nypa salt* i 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök. Fräs i ytterligare ca 1 min och lägg över allt i en skål.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Fräs lök i 5-6 min, rör om då och då. Höj värmen något och fräs tills löken börjar få färg, ca 2 min. Rör sedan ner spenat en handfull åt gången och låt slokna. Blanda ner crème fraiche och ta av pannan från värmen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Rulla ut pizzadegen.
Ta ut plåten från ugnen och lägg pizzadegen ovanpå - behåll bakplåtspappret. Fördela spenatsåsen över degen, lämna 1 cm kant fri runt om. Placera svampen på pizzan - undvik eventuell vätska. Riv pecorino med en potatisskalare och strö flarnen över pizzan.
Tillaga pizzan i ugnen tills botten är gyllene och osten bubblar, 10-15 min. Finhacka tomat och blanda den med balsamvinäger och socker* i en skål. När det återstår ca 5 min kvar av tillagningstiden, toppa pizzan med tomaterna (men inte vätskan), och sätt in i ugnen.
Finhacka salvia [1/2 påse, 2 pers]. Duka bordet. När pizzan är klar, strö över salvia och hugg in.