Vegetarisk kokoscurry på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kokoscurry på vegofärs

Vegetarisk kokoscurry på vegofärs

med mie-nudlar, koriander och chiliolja

Vegetarisk mat behöver verkligen inte vara tråkig – i kväll bjuder vi på en grön rätt med massor av spännande asiatiska smaker! Vi serverar nudlar i en krämig kokossås med röd currypasta tillsammans med stekt vegofärs och morot. Vi toppar middagen med grovhackad koriander och jordnötter och ringlar över chili- och vitlöksolja för en extra kick.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

30 g

Röd currypasta

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

60 g

Spenat

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Olja till chiliolja

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3449 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett43.3 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater72.4 g
varav socker10.3 g
Protein31 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda chiliolja
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och morot i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt Milda Mahal och salt och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

Ställ åt sidan i en skål.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.

Tillsätt röd currypasta och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner kokosmjölk, sojasås och sparat kokvatten.

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt nudlar
5

Under tiden, halvera lime.

Grovhacka koriander och jordnötter.

Rör ner nudlar, spenat och en generös skvätt limesaft i stekpannan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och toppa med vegofärs, koriander och jordnötter.

Ringla över chiliolja.