Vegetarisk kokoscurry på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kokoscurry på vegofärs

Vegetarisk kokoscurry på vegofärs

med udonnudlar och chiliolja

Vegetarisk mat behöver verkligen inte vara tråkig – i kväll bjuder vi på en grön rätt med massor av spännande asiatiska smaker! Vi kokar udonnudlar och serverar dem i en krämig kokossås med röd currypasta tillsammans med stekt vegofärs och morot. Vi toppar middagen med grovhackad koriander och jordnötter och ringlar över chili- och vitlöksolja för en extra kick.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

250 ml

Kokosmjölk

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

30 g

Röd currypasta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

4 g

Milda Mahal

½ st

Lime

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3659 kJ
Energi (kcal)874 kcal
Fett49 g
varav mättat22.8 g
Kolhydrater72.5 g
varav socker11.1 g
Protein30.1 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar [1/2 paket, 2P] i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda chiliolja
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och morot i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt Milda Mahal och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

Ställ åt sidan i en skål.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.

Tillsätt röd currypasta och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner kokosmjölk, sojasås och sparat kokvatten.

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt nudlar
5

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Grovhacka koriander och jordnötter.

Rör ner nudlar, spenat och en generös skvätt limesaft i stekpannan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och toppa med vegofärs, koriander och jordnötter.

Ringla över chiliolja.