Vegetarisk kokoscurry på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kokoscurry på vegofärs

Vegetarisk kokoscurry på vegofärs

med udonnudlar och chiliolja

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vegetarisk mat behöver verkligen inte vara tråkig – i kväll bjuder vi på en grön rätt med massor av spännande asiatiska smaker! Vi kokar udonnudlar och serverar dem i en krämig kokossås med röd currypasta tillsammans med stekt vegofärs och morot. Vi toppar middagen med grovhackad koriander och jordnötter och ringlar över chili- och vitlöksolja för en extra kick.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

200 ml

Kokosmjölk

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

30 g

Röd currypasta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

4 g

Milda Mahal

½ st

Lime

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3494 kJ
Energi (kcal)835 kcal
Fett45.2 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker10.8 g
Protein29.8 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda chiliolja
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och morot i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt Milda Mahal och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

Ställ åt sidan i en skål.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.

Tillsätt röd currypasta och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner kokosmjölk, sojasås och sparat kokvatten.

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt nudlar
5

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Grovhacka koriander och jordnötter.

Rör ner nudlar, spenat och en generös skvätt limesaft i stekpannan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och toppa med vegofärs, koriander och jordnötter.

Ringla över chiliolja.