Smaka en grandios, vegetarisk burgare på grillost som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av aioli. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
24 ml
Vitvinsvinäger
200 g
Grillost
60 g
Salladsmix
2 st
Briochebröd
1 st
Mynta
1 st
Gurka
500 g
Potatis
40 g
Aioli
1 st
Rödlök
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
3 tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka gurka och mynta.
Skölj salladsmix.
Hetta upp socker, vitvinsvinäger och vatten i en liten kastrull på medelvärme.
Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i 2 min.
Ta upp rödlök från kastrullen och lägg den i en medelstor skål.
Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera i 5–7 min, eller tills den tjocknat.
Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.
Häll svalnad vinäger över grönsakerna.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Bre bröd med aioli.
Fyll bröd med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.
Servera med pommes och resterande salsa.