Vegetarisk burritobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med stekt vegofärs och mild limedressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limedressing, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stark
Klimatsmart
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Selleri
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Paprika

2 st

Tomat

1 st

Salladslök

1 st

Lime

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

½ burk

Tomatpuré

200 g

Spetskål

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Chiliflakes

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2320 kJ
Energi (kcal)554 kcal
Fett21.8 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater52.1 g
varav socker20.2 g
Protein27.6 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka under lock på medellåg värme i 9-10 min eller tills "al dente".

Förbered grönsaker
2

Medan bulgurn kokar, skär paprika och tomat i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Skär spetskål i tunna skivor. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2-3 min.

Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.

Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chiliflakes, Ay Cajun-ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda salsa
4

Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limesaft, socker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda limedressing
5

Blanda gräddfil, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. 

Blanda spetskål, limedressing [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limedressing.

Strö över resterande chiliflakes.