Skip to main content
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med stekt vegofärs och mild limedressing

4.0
(1,2 tn)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limedressing, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Stark
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Selleri
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Paprika

2 st

Tomat

1 st

Salladslök

1 st

Citrusfrukt

160 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

½ burk

Tomatpuré

200 g

Spetskål

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 g

Chiliflakes

1 paket

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)2289 kJ
Energi (kcal)547 kcal
Fett21.6 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater51 g
varav socker19.7 g
Kostfiber16.5 g
Protein27.3 g
Salt3.8 g
Potassium246 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.8 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills "al dente".

Förbered grönsaker
2

Medan bulgurn kokar, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Skär spetskål i tunna skivor. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2-3 min.

Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.

Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda salsa
4

Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice och socker [½ tsk | 1 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda limedressing
5

Blanda gräddfil och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Blanda spetskål och limedressing [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limedressing.

Strö över resterande chili flakes.