
Ett snabblagat recept på härlig tomat- och böngryta med cannellinibönor, tomater, paprika, spenat och vitlök. Vi toppar vår ljuvliga gryta med salladsost, och serverar den med hemgjord rosmarinsfocaccia!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Paprika
1 paket
Cannelinibönor
½ burk
Tomatpuré
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½ st
Rosmarin
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1.5 dl
Vatten (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Rulla ut pizzadeg (och medföljande bakplåtspapper) på en plåt, och låt stå tills steg 4. Finhacka rödlök. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera paprika [1/2 st, 2P], kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Häll av cannellinibönor.

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, paprika, vitlök och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], balsamvinäger och Mamas favorit, och koka tills något mörknad, 1-2 min.

Rör i cannellinibönor, krossade tomater, grönsaksbuljong, socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Sänk till medelvärme och sjud tills det ska serveras, rör då och då.

Vik pizzadeg på mitten och gör 10 små hål i degen med fingrarna. Plocka rosmarinblad [1/2 kvist, 2P] och strö dem över degen. Ringla över olivolja* [2 msk | 4 msk] och krydda generöst med salt* (använd grovt salt om du har det). Baka i ugnen 12-13 min eller tills gyllene och genombakad.

Skölj spenat. Tillsätt spenaten till stekpannan och rör om tills den har mjuknat. Smaka av grytan med salt* och peppar*, och strö över salladsost. Skär rosmarinsfocaccia i fyra delar.

Lägg upp tomat- och böngryta i skålar. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja*. Servera med rosmarinsfocaccia.