Varm tomat- och böngryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm tomat- och böngryta

Varm tomat- och böngryta

med rosmarinsfocacccia och salladsost

Ett snabblagat recept på härlig tomat- och böngryta med cannellinibönor, tomater, paprika, spenat och vitlök. Vi toppar vår ljuvliga gryta med salladsost, och serverar den med hemgjord rosmarinsfocaccia!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Paprika

1 paket

Cannelinibönor

½ burk

Tomatpuré

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Rosmarin

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1.5 dl

Vatten (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5130 kJ
Energi (kcal)1226 kcal
Fett44.9 g
varav mättat13 g
Kolhydrater141.1 g
varav socker26.6 g
Protein40.2 g
Salt10.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Rulla ut pizzadeg (och medföljande bakplåtspapper) på en plåt, och låt stå tills steg 4. Finhacka rödlök. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera paprika [1/2 st, 2P], kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Häll av cannellinibönor.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, paprika, vitlök och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], balsamvinäger och Mamas favorit, och koka tills något mörknad, 1-2 min.

Tillsätt cannellinibönor
3

Rör i cannellinibönor, krossade tomater, grönsaksbuljong, socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Sänk till medelvärme och sjud tills det ska serveras, rör då och då.

Baka rosmarinsfocaccia
4

Vik pizzadeg på mitten och gör 10 små hål i degen med fingrarna. Plocka rosmarinblad [1/2 kvist, 2P] och strö dem över degen. Ringla över olivolja* [2 msk | 4 msk] och krydda generöst med salt* (använd grovt salt om du har det). Baka i ugnen 12-13 min eller tills gyllene och genombakad.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat. Tillsätt spenaten till stekpannan och rör om tills den har mjuknat. Smaka av grytan med salt* och peppar*, och strö över salladsost. Skär rosmarinsfocaccia i fyra delar.

Servera
6

Lägg upp tomat- och böngryta i skålar. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja*. Servera med rosmarinsfocaccia.