HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikärtssallad
topBanner
Varm kikärtssallad

Varm kikärtssallad

med vitlökskrutonger och kokt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Satsa på en lätt middag och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på lagrad ost, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!

Taggar:Under 650 kcalSnabbVegetarisk
Allergener:glutenmjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

1 paket

Kikärtor

1 st

Gurka

250 g

Körsbärstomater

1 st

Gemsallad

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

12 g

Senap

(Innehållersenap)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2650 kJ
Fett34.55 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater52.44 g
varav socker10.6 g
Protein24.96 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten. Finhacka vitlök. Riv baguette i mindre bitar. Skölj kikärtor och låt dem rinna av på hushållspapper.

2

Lägg brödbitar och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med vitlök, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 8-10 min tills krispiga och gyllene.

3

Sänk ner ägg* [2 st | 4 st] med en sked i det kokande vattnet. Koka i 7-9 min. Häll av vattnet, lägg äggen i kallt vatten och skala när de är nerkylda. Dela dem sedan på hälften. TIPS: Koka äggen kortare tid om du önskar löskokt, och längre för hårdkokt.

4

Grovhacka gurka. Halvera körsbärstomater. Riv gemsallad i grova bitar.

5

Blanda majonnäs, en skvätt olivolja*, senap, vatten* [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.

6

Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar. Toppa med kokt ägg och strö över resterande ost.