topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm grillostsallad

Varm grillostsallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt grillost mättar och pyntar rätten.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 paket

Kikärtor

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Vitlöksklyfta

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3177 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett38.2 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater56.3 g
varav socker16 g
Protein40.4 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor. 

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, olivolja, salt och peppar.

Baka i ugnen i 15-25 min, tills mjuk. 

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9-10 min eller tills 'al dente'. 

Stek lök
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt i 5-6 min, eller tills mjuk.

Lägg över till en skål.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm breda skivor på bredden (2 per person).

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek grillost i 2-3 min per sida, tills gyllene.

Blanda dressing
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Finhacka persilja.

Skölj spenat.

Blanda vitlök, persilja, gräddfil, salt och peppar i en liten skål.

Rör ner spenat och bakade grönsaker i kastrullen med färdigkokt bulgur. Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Servera bulgursallad och grillost i djupa skålar.

Toppa med stekt lök och persiljedressing.