topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm grillostsallad

Varm grillostsallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt grillost mättar och pyntar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

4

Panamat

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Kikärtor

1

Rödlök

2

Tomat

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

½

Vitlöksklyfta

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

½

Socker (steg 3)

½

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)779 kcal
Energi (kJ)3261 kJ
Fett37 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater57.2 g
varav socker16.5 g
Protein42 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor. 

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, olivolja, salt och peppar.

Baka i ugnen i 15-25 min, tills mjuk. 

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till medelvärme och sjud i 9-10 min eller tills 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Stek lök
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i 5 min, eller tills mjuk.

Lägg över till en skål.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm breda skivor på bredden (2 per person).

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek grillost i 2-3 min per sida, tills gyllene.

Blanda dressing
5

Finhacka vitlök [1/2 st, 2P] och persilja.

Skölj spenat.

Blanda vitlök, persilja, gräddfil, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner spenat och bakade grönsaker i kastrullen med färdigkokt bulgur. Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Servera kikärtssallad och grillost i djupa skålar.

Toppa med stekt lök och persiljedressing.