topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm grillostsallad

Varm grillostsallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt grillost mättar och pyntar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 paket

Kikärtor

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Vitlöksklyfta

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 3)

4 dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)774 kcal
Energi (kJ)3239 kJ
Fett36.3 g
varav mättat25.1 g
Kolhydrater57.2 g
varav socker16.5 g
Protein42.6 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar.

Skölj kikärtor. 

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja, salt och peppar.

Baka i ugnen i 15 min.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Stek lök
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt rödlök, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och stek i 5 min, eller tills mjuk. Lägg över till en skål.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm tjocka skivor.

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek grillost i 2-3 min per sida.

Blanda dressing
5

Skölj spenat.

Pressa vitlök [1/2 st, 2P]. 

Finhacka persilja. 

Blanda vitlök, persilja, yoghurt, en nypa salt och peppar i en skål.

Blanda bakade grönsaker med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Servera kikärtssallad i djupa skålar.

Toppa med grillost, stekt lök och dressing.