HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Grillostsallad
topBanner
Varm grillostsallad

Varm grillostsallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt grillost mättar och pyntar rätten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:GlutenSelleriMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Paprika

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(InnehållerGluten)

1 paket

Kikärtor

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Grillost

(InnehållerMjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 3)

4 dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)768 kcal
Energi (kJ)3214 kJ
Fett36.46 g
varav mättat25.1 g
Kolhydrater56.88 g
varav socker16 g
Protein42.24 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen i 15 min.

2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

3

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt rödlök, socker[1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och stek i 5 min, eller tills mjuk. Lägg sedan över i en skål.

4

Skär grillost i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek grillost i 2-3 min på varje sida.

5

Skölj spenat. Pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppari en skål. Blanda bakade grönsaker med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt och peppar.

6

Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med grillost, stekt lök och dressing.