Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med krämig svampsås och grön gurksalsa

Servera familjen fläskytterfilé, som först bryns på stekpannan, och sen rostas till perfektion i ugnen. Spännande och vackert tillbehör är potatismos som får gyllene färg av morötter, och en krämig sås med lök, vitlök, champinjoner, rosmarin och brunsås. Vi serverar kvällens härligheter med en grön gurksalsa med persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Gurka

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)547 kcal
Energi (kJ)2290 kJ
Fett16.6 g
varav mättat6 g
Kolhydrater58.2 g
varav socker13.1 g
Protein41.4 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. 

Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med en nypa salt och bryn det i 1-2 min per sida.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. 

Gör potatismos
2

Under tiden, tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör.

Ställ åt sidan under lock för att hålla värmen.

Förbered råvaror
3

Grovhacka svamp.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 st, 2P].

Koka svampsås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och vitlök i 1-2 min.

Tillsätt svamp och rosmarin, och stek i 4-5 min, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme, och tillsätt brunsås och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Blanda gurksalsa
5

Grovhacka gurka.

Finhacka persilja.

Blanda gurka och persilja i en liten skål och krydda med peppar.

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Servera
6

Lägg upp potatismos, kött, svampsås och gurksalsa på tallrikar.