Servera familjen fläskytterfilé, som först bryns på stekpannan, och sen rostas till perfektion i ugnen. Spännande och vackert tillbehör är potatismos som får gyllene färg av morötter, och en krämig sås med lök, vitlök, champinjoner, rosmarin och brunsås. Vi serverar kvällens härligheter med en grön gurksalsa med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
1 st
Gurka
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Lök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
3 msk
Mjölk (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med en nypa salt och bryn det i 1-2 min per sida.
Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
Under tiden, tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och morot i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör.
Ställ åt sidan under lock för att hålla värmen.
Grovhacka svamp.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och vitlök i 1-2 min.
Tillsätt svamp och rosmarin, och stek i 4-5 min, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme, och tillsätt brunsås och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Grovhacka gurka.
Finhacka persilja.
Blanda gurka och persilja i en liten skål och krydda med peppar.
Skär kött i 2 cm breda skivor.
Lägg upp potatismos, kött, svampsås och gurksalsa på tallrikar.