topBanner
Ugnsbakad quesadilla

Ugnsbakad quesadilla

med skogschampinjoner, svarta bönor och grön tomatsalsa

Vi älskar dessa snabblagade rätter! De är riktiga räddare i nöden efter stressiga dagar eller när man helst bara vill chilla i soffan, så här kommer ett nytt recept på en smidig quesadilla fylld med godsaker. Locka fram smakintensiteten och sötman i tomatpure genom att steka den tillsammans med matiga svarta bönor och svamp, citronzest och vitlök och lägg i tortillas. Toppa med mozzarella och in i ugnen tills de är gyllene och osten är sådär underbart smält. Servera med en tomatsalsa du kastar ihop på ett kick, slå dig ner, och njut.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Lime

35 g

Tomatpuré

4 g

Hello Mexico kryddmix

4 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

1 st

Tomat, Grön

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3188 kJ
Energi (kcal)762 kcal
Fett18 g
varav mättat6 g
Kolhydrater106 g
varav socker9 g
Protein33 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Skölj bönorna i kallt vatten.Finhacka vitlök och svamp.Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, svarta bönor och en nypa salt. Fräs i 3-4 min.Tillsätt vitlök, limezest, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers], Hello Mexico kryddmix och vatten (se ingredienslistan). Stek i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

3

Fördela svamp- och bönblandningen mellan tortillasen - 3 st för 2 pers och 6 st för 4 pers. Toppa med mozzarella.Vik varje tortilla så att fyllningen inte trillar ut och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.

4

Tillaga quesadillasen i ugnen tills osten har smält och brödet är gyllene, 6-8 min.Tips: Lägg ett bakpapper ovanpå för att undvika att quesadillasen öppnar under tillagningen.

5

Finhacka grön och röd tomat. Grovhacka koriander.Blanda tomater, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en salladsskål.

6

Dela svamp- och bönquesadillasen på mitten och fördela mellan era tallrikar. Servera med tomatsalsa och limeklyftor vid sidan av.