
Vi älskar dessa snabblagade rätter! De är riktiga räddare i nöden efter stressiga dagar eller när man helst bara vill chilla i soffan, så här kommer ett nytt recept på en smidig quesadilla fylld med godsaker. Locka fram smakintensiteten och sötman i tomatpure genom att steka den tillsammans med matiga svarta bönor och svamp, citronzest och vitlök och lägg i tortillas. Toppa med mozzarella och in i ugnen tills de är gyllene och osten är sådär underbart smält. Servera med en tomatsalsa du kastar ihop på ett kick, slå dig ner, och njut.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Hello Mexico kryddmix
4
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1
Tomat, Grön
1
Koriander
1
Svarta bönor
1
Tomat
1
Vitlöksklyfta
200
Skogschampinjoner
1
Citrusfrukt
½
Tomatpuré
1
Vatten

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj bönorna i kallt vatten. Finhacka vitlök och svamp. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, svarta bönor och en nypa salt*. Fräs i 3-4 min. Tillsätt vitlök, limezest, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers], Hello Mexico kryddmix och vatten* (se ingredienslistan). Stek i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Fördela svamp- och bönblandningen mellan tortillasen - 3 st för 2 pers och 6 st för 4 pers. Toppa med mozzarella. Vik varje tortilla så att fyllningen inte trillar ut och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Tillaga quesadillasen i ugnen tills osten har smält och brödet är gyllene, 6-8 min. Tips: Lägg ett bakpapper ovanpå för att undvika att quesadillasen öppnar under tillagningen.

Finhacka grön och röd tomat. Grovhacka koriander. Blanda tomater, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Dela svamp- och bönquesadillasen på mitten och fördela mellan era tallrikar. Servera med tomatsalsa och limeklyftor vid sidan av.