topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad quesadilla

Ugnsbakad quesadilla

med skogschampinjoner, svarta bönor och grön tomatsalsa

Vi älskar dessa snabblagade rätter! De är riktiga räddare i nöden efter stressiga dagar eller när man helst bara vill chilla i soffan, så här kommer ett nytt recept på en smidig quesadilla fylld med godsaker. Locka fram smakintensiteten och sötman i tomatpure genom att steka den tillsammans med matiga svarta bönor och svamp, citronzest och vitlök och lägg i tortillas. Toppa med mozzarella och in i ugnen tills de är gyllene och osten är sådär underbart smält. Servera med en tomatsalsa du kastar ihop på ett kick, slå dig ner, och njut.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Hello Mexico kryddmix

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Tomat, Grön

1

Koriander

1

Svarta bönor

1

Tomat

1

Vitlöksklyfta

200

Skogschampinjoner

1

Lime

½

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)847 kcal
Energi (kJ)3546 kJ
Fett6.6 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater6.3 g
varav socker6.3 g
Protein3.2 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj bönorna i kallt vatten. Finhacka vitlök och svamp. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, svarta bönor och en nypa salt*. Fräs i 3-4 min. Tillsätt vitlök, limezest, tomatpuré [1/2 burk, 2 pers], Hello Mexico kryddmix och vatten* (se ingredienslistan). Stek i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Vik quesadillas
3

Fördela svamp- och bönblandningen mellan tortillasen - 3 st för 2 pers och 6 st för 4 pers. Toppa med mozzarella. Vik varje tortilla så att fyllningen inte trillar ut och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Tillaga quesadillas
4

Tillaga quesadillasen i ugnen tills osten har smält och brödet är gyllene, 6-8 min. Tips: Lägg ett bakpapper ovanpå för att undvika att quesadillasen öppnar under tillagningen. 

Blanda tomatsalsa
5

Finhacka grön och röd tomat. Grovhacka koriander. Blanda tomater, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Servera
6

Dela svamp- och bönquesadillasen på mitten och fördela mellan era tallrikar. Servera med tomatsalsa och limeklyftor vid sidan av.