Skip to main content
Udonnudlar och plantbaserade bitar
Udonnudlar och plantbaserade bitar

Udonnudlar och plantbaserade bitar

med sataysås och stekta grönsaker

Nudelwok är en klassisk take away-rätt, men går snabbt och enkelt att svänga ihop hemma i ditt eget kök. I denna vegetariska version använder vi udonnudlar, en lite tjockare nudeltyp med urspung i Japan. Nudlarna får sällskap av plantbaserade bitar och massor av härliga grönsaker som steks krispiga och smaksätts med vitlök, chiliflakes och sataysås.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

½ st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller: Soja Kan innehålla spår av: Ägg)

50 g

Sataysås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Jordnötter)

½ g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjöl till vegoprotein

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 dl

Sparat nudelvatten

½ msk

Olja till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2489 kJ
Energi (kcal)595 kcal
Fett16.8 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater87.7 g
varav socker14.6 g
Kostfiber9.4 g
Protein22.6 g
Salt4.7 g
Potassium287.6 mg
Calcium62.8 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Stek plantbaserade kycklingbitar
1

Blanda plantbaserade kycklingbitar, mjöl, Ga-Laksa och salt i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek plantbaserade kycklingbitar i 3–4 min, eller tills brynta.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Förbered råvaror
2

Skär lök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi.

Skär lime i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Koka nudlar
3

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Blanda sataysås och sojasås i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek grönsaker
4

Under tiden, hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, pak choi och chiliflakes och stek i 30 sek.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt plantbaserade kycklingbitar
5

Tillsätt plantbaserade kycklingbitar, nudlar och satayblandning och hälften av kokvattnet till stekpannan.

Rör om och sjud i 2–3 min.

TIPS: Tillsätt resterande kokvatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med salladslök, rostad lök och en skvätt limesaft.