Ecuadoriansk chaulafán – stekt kycklingris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ecuadoriansk chaulafán – stekt kycklingris

Ecuadoriansk chaulafán – stekt kycklingris

med stekta grönsaker, chili & koriander

Chaulafán är en ecuadoriansk maträtt med stekt ris, kyckling och grönsaker som bjuder på en symfoni av smaker! Vi kryddar med ingefära, vitlök, spiskummin och chili och serverar den färdiga middagen med salladslök och koriander.

Taggar:
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Lök

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 tsk

Ingefära

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Koriander

1 g

Chiliflakes

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 g

Spiskummin, malen

1 st

Paprika, grön

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2216 kJ
Energi (kcal)530 kcal
Fett6.5 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater99.1 g
varav socker10.1 g
Protein51.4 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills redo att stekas.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

Lägg över på en tallrik och håll varm.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, morot, ingefära, paprika och vitlök i 6–7 min, eller tills något mjuka.

Skär salladslök i tunna skivor.

Grovhacka koriander.

Gör chaulafán
5

Tillsätt kyckling till pannan när grönsakerna har mjuknat.

Rör ner kokt ris, spiskummin, chiliflakes och sojasås.

Stek i 2–3 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp chaulafán i djupa tallrikar och toppa med salladslök och koriander.