Chaulafán är en ecuadoriansk maträtt med stekt ris, kyckling och grönsaker som bjuder på en symfoni av smaker! Vi kryddar med ingefära, vitlök, spiskummin och chili och serverar den färdiga middagen med salladslök och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
1 st
Lök
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 tsk
Ingefära
150 g
Basmatiris
1 portionspåse
Koriander
1 g
Chiliflakes
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 g
Spiskummin, malen
1 st
Paprika, grön
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills redo att stekas.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
Lägg över på en tallrik och håll varm.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, morot, ingefära, paprika och vitlök i 6–7 min, eller tills något mjuka.
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Tillsätt kyckling till pannan när grönsakerna har mjuknat.
Rör ner kokt ris, spiskummin, chiliflakes och sojasås.
Stek i 2–3 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp chaulafán i djupa tallrikar och toppa med salladslök och koriander.