Skip to main content
Krämig kornotto och vitlöksstekta räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Krämig kornotto och vitlöksstekta räkor

med citrondoftande zucchini- och rucolasallad

Första gången du stöter på ordet ”kornotto”? Det är helt enkelt risotto, bara med korn istället för ris! Här använder vi pärlkorn, som ger ett härligt tuggmotstånd och blir krämigt och smakrikt genom att kokas med grönsaksbuljong och blandas med riven ost och smör. Vi toppar vår kornotto med vitlöksstekta räkor och serverar den med en zucchini- och rucolasallad med citrondressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Gerste
Gluten
Celery
Milk
Egg
Crustaceans

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

150 g

Pärlkorn

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

1 st

Zucchini

40 g

Rucola

1 st

Citron

150 g

Kungsräkor

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

7 dl

Vatten till pärlkorn

½ tsk

Salt till pärlkorn

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till pärlkorn

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2508 kJ
Energi (kcal)599 kcal
Fett26.3 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater63.7 g
varav socker6.1 g
Kostfiber11.8 g
Protein22.6 g
Kolesterol78 mg
Salt5.2 g
Potassium100.4 mg
Calcium29.2 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

1

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk. Tillsätt pärlkorn och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten, grönsaksbuljong och salt och koka upp. Sänk till medelvärme och täck halvt med lock.

Sjud under regelbunden omrörning i 20–25 min, eller till buljongen är absorberad och pärlkornet är ”al dente”. 

TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten om kornotton verkar torr. 2) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

2

Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Skölj rucola.

Halvera citron.

Skär rädisor i tunna skivor.

Finhacka basilika.

Finhacka eller pressa vitlök.

3

Blanda rucola, rädisor, zucchini, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

5

Ta av den färdiga kornotton från värmen och rör ner finriven ost och smör.

Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Lägg upp kornotto i skålar och toppa med räkor.

Garnera med basilika och servera sallad i en skål vid sidan av.