Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår thai-inspirerade kycklingsoppa med kokosmjölk, citrongräs och massor av härliga grönsaker. Den här kryddiga rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Citrongräs
1 st
Lime
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
½ g
Chiliflakes
1 st
Paprika
1 st
Lök
20 g
Grön currypasta
1 st
Morot
4 g
Kycklingbuljong
½ msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1.5 msk
Olja till dressing
1 msk
Mjöl till sås
¼ tsk
Salt till kött
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 5–6 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, banka citrongräs med en träsked.
Skär lök i tunna skivor.
Skär morot i tunna halvmånar.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek lök, morot, citrongräs och paprika i 3–4 min, tills något mjuka.
Tillsätt grön currypasta och mjöl. Stek under omrörning i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, salt, sojasås och kycklingbuljong.
Sänk till medelvärme, täck med lock och sjud i 8–10 min.
Under tiden, finhacka koriander.
Halvera lime.
Blanda koriander, en skvätt limesaft, olivolja, chiliflakes, en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg över färdigstekt kyckling i en skål.
Använd två gafflar för att riva kyckling i mindre bitar.
Ta upp citrongräs från soppan precis innan servering.
Häll upp kycklingsoppa i skålar och toppa med lime- och chiliolja.