
Är ni en familj som älskar både tacos och pasta? Då är denna smarriga vardagsmiddag som gjord för er! Vi vänder kokt rigatoni i en härlig ostsås med taco- och cajunkryddor och gräddar pastagratängen med ett täcke av krossade tortillachips och gouda som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Medan gratängen tillagas svänger vi ihop en pico de gallo-inspirerad sallad med tomat, gurka, rucola och limesyltad rödlök som ger en fin kontrast till den krämiga pastan.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
2 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 burk
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
½ st
Lime
40 g
Rucola
1 portionspåse
Koriander
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 7–8 min.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1,5 dl | 3 dl] i en kopp.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Pressa limesaft i en liten skål. Tillsätt socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Banka tortillachips till små bitar i påsen med en kötthammare eller kavel.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpuré, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/4 tsk]. Stek i 1 min, tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, sparat pastavatten, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], riven ost och hälften av goudan. Ta av från värme.

Häll av vattnet från den färdiga pastan och vänd ner den i ostsåsen.
Häll över pasta och sås i en ugnsform. Strö över krossade tortillachips och resterande gouda.
Grädda i ugnen i 10–12 min, tills toppingen är gyllenbrun och krispig.

Under tiden, grovhacka tomat och koriander.
Skölj rucola.
Blanda tomat, rucola, koriander, syltad rödlök (inklusive lagen) och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Lägg upp gratäng i djupa skålar.
Servera med pico de gallo-sallad.