Texmexkryddad pastagratäng på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Texmexkryddad pastagratäng på vegofärs

Texmexkryddad pastagratäng på vegofärs

med svarta bönor, ost och färska örter

Pastagratäng brukar gå hem hos både vuxna och barn och extra snabbt går det när hela härligheten gräddas i stekpannan! Vegofärsen får smak av texmexkryddor och blandas med rigatoni i en krämig gräddsås med svarta bönor och majs innan den toppas med ost som blir gyllene och knaprig i ugnen.

Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

1 st

Lök

1 st

Tomatpuré

½ g

Svarta bönor

1 g

Majs

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Koriander

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4149 kJ
Energi (kcal)992 kcal
Fett45.4 g
varav mättat27.1 g
Kolhydrater97.4 g
varav socker17.1 g
Protein42.8 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök och koriander.

Skär salladslök i tunna skivor.

Häll av majs.

Häll av och skölj svarta bönor.

Stek vegofärs
3

Hetta upp smör i en ugnstålig stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vegofärs och salt och stek i 4–5 min, eller tills färsen är lätt brynt.

Laga sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, sparat pastavatten, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.

Sjud under omrörning på medelvärme i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat.

Vänd ner pasta, tomatpuré, majs och svarta bönor i såsen.

Grädda gratäng
5

Toppa gratängen med ost och grädda i ugnen i 7–8 min, tills osten är gyllene.

TIPS: Häll över pastablandningen i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna.

Servera
6

Lägg upp gratäng på tallrikar.

Toppa gratäng med salladslök och koriander.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image