
Sydostasiatisk kycklinglaksa
med matiga nudlar och krämig kokossås
Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kycklinglaksa med morot, pak choi, kokosmjölk, curry, vitlök, soja och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Ga-Laksa. Vi blandar vår laksa med med matiga fullkorsnudlar nudlar och toppar med grön pak choi och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Pak choi
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
4
Ga-Laksa
4
Curry-on
½
Chili flakes
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Kokosmjölk
Ingår inte i din leverans
½
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar. Dela upp de gröna och de vita bitarna. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och vit pak choi i 2-3 min. Tillsätt vitlök, Ga-Laksa, Curry-on, en nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka. Spara lite kokvatten [1/2 dl |1 dl] och häll av resten.
Sänk värme på stekpannan till medelvärme. Tillsätt kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och kokvatten [½ dl | 1 dl] och sjud i 2-3 min. Rör ner nudlar och se till att de är täckta av sås. TIPS: Blanda allt i kastrullen om det inte är plats i stekpannan.
Lägg upp kycklinglaksa i skålar. Garnera med grön pak choi och en nypa chili flakes.