Sydostasiatisk kycklinglaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatisk kycklinglaksa

Sydostasiatisk kycklinglaksa

med matiga nudlar och krämig kokossås

Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kycklinglaksa med morot, pak choi, kokosmjölk, curry, vitlök, soja och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Ga-Laksa. Vi blandar vår laksa med med matiga fullkorsnudlar nudlar och toppar med grön pak choi och chili.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Stark
Allergener:
Vete
Gluten
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

1

Pak choi

2

Morot

1

Vitlöksklyfta

4

Ga-Laksa

4

Curry-on

½

Chili flakes

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2669 kJ
Fett10.1 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater11.5 g
varav socker11.5 g
Protein47.05 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek kyckling
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar. Dela upp de gröna och de vita bitarna. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och vit pak choi i 2-3 min. Tillsätt vitlök, Ga-Laksa, Curry-on, en nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka. Spara lite kokvatten [1/2 dl |1 dl] och häll av resten.

Tillsätt nudlar
5

Sänk värme på stekpannan till medelvärme. Tillsätt kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och kokvatten [½ dl | 1 dl] och sjud i 2-3 min. Rör ner nudlar och se till att de är täckta av sås. TIPS: Blanda allt i kastrullen om det inte är plats i stekpannan.

Servera
6

Lägg upp kycklinglaksa i skålar. Garnera med grön pak choi och en nypa chili flakes.