
Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kyckling med morot, pak choi, kokosmjölk, rödlök, vitlök och sojasås . Vi blandar den med matiga fullkornsnudlar och toppar med pak choi och spicy chiliolja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
4
Ga-Laksa
½
Chiliflakes
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
125
Kokosmjölk
4
Goan Xacuti
1
Lök
1
Pak choi
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
2
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar, dela upp de gröna och de vita.
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek morot, rödlök och vit pak choi i 2-3 min.
Tillsätt Goan xacuti, Ga-laksa, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 1 min.

Medan grönsakerna steks, tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten.

Sänk till medelvärme på stekpannan. Tillsätt kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och kokvatten, och sjud i 2-3 min. Tillsätt sedan nudlar och se till att de täcks av sås. (Blanda eventuellt i kastrullen om det är för lite plats.)
Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], chili flakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre
om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp kycklingnudlar i skålar.
Garnera med grön pak choi och ringla över chiliolja.