HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSydostasiatisk Kyckling
topBanner
Sydostasiatisk kyckling

Sydostasiatisk kyckling

med nudlar och krämig kokossås

Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kyckling med morot, pak choi, kokosmjölk, rödlök, vitlök och sojasås . Vi blandar den med matiga fullkornsnudlar och toppar med pak choi och spicy chiliolja.

Taggar:SnabbStarkMjölkfri
Allergener:VeteSojaGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ga-Laksa

½ g

Chili flakes

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

100 ml

Kokosmjölk

4 g

Goan xacuti

1 st

Rödlök

1 st

Pak choi

125 g

Mie nudlar

(InnehållerVete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)779 kcal
Energi (kJ)3261 kJ
Fett37.48 g
varav mättat13 g
Kolhydrater63.72 g
varav socker12.9 g
Protein45.28 g
Salt5.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

2

Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar, dela upp de gröna och de vita bitarna.

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek morot, rödlök och vit pak choi i 2-3 min.

Tillsätt Goan xacuti, Ga-laksa, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 1 min.

4

Medan grönsakerna steks, tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] till det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills mjuka.

När nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resterande vatten.

5

Sänk till medelvärme på kastrullen. Tillsätt grönsaker, kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och kokvatten, och sjud i 2-3 min.

Blanda olivolja [2 msk I 4 msk], chili flakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Lägg upp kycklingnudlar i skålar.

Garnera med grön pak choi och ringla över chiliolja.