Skip to main content
Sydamerikanska chorizotacos med strimlad kycklingbröstfilé
Sydamerikanska chorizotacos med strimlad kycklingbröstfilé

Sydamerikanska chorizotacos med strimlad kycklingbröstfilé

med vitlökssås och brynt majssallad

Sugen på tacos? Testa en ny version med våra sydamerikanskinspirerade chorizotacos som är fulla av spännande smakkombinationer. Den heta korven får sällskap av en smakrik sallad med brynt majs och syltad rödlök och serveras med en krämig vitlökssås i mjuka tortillabröd.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

100 g

Spetskål

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

1 st

Majs

½ st

Lök

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 st

Bladpersilja

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4675 kJ
Energi (kcal)1117 kcal
Fett57.5 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater83.1 g
varav socker17 g
Kostfiber7.9 g
Protein68.8 g
Salt5.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium67.1 mg
Calcium37.3 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Sylta rödlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera citrusfrukt.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och socker i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, majonnäs, gräddfil och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Riv persilje- och korianderblad i grova bitar med händerna.

Blanda spetskål och morot i en stor skål och ställ åt sidan.

Stek majs
3

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en liten skål.

Stek chorizo og kylling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo i 5–7 min, eller tills lätt brynt och väldoftande.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Tillsätt majs och syltad rödlök (inklusive lagen) till skålen med spetskål och morot. Krydda med salt, ringla över en skvätt olivolja och vänd runt.

Servera
6

Fördela vitlökssås mellan tortillas och toppa med majssallad, chorizo, kylling och resterande olja från pannan.

Garnera med färska örter.