Sydamerikanska chorizotacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydamerikanska chorizotacos

Sydamerikanska chorizotacos

med vitlökssås och brynt majssallad

Sugen på tacos? Testa en ny version med våra sydamerikanskinspirerade chorizotacos som är fulla av spännande smakkombinationer. Den heta korven får sällskap av en smakrik sallad med brynt majs och syltad rödlök och serveras med en krämig vitlökssås i mjuka tortillabröd.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

100 g

Spetskål

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 burk

Majs

½ st

Rödlök

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4337 kJ
Energi (kcal)1036 kcal
Fett59.1 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater87.4 g
varav socker16.7 g
Protein37.4 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Sylta rödlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera lime.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda en generös skvätt limesaft, salt och socker i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, majonnäs, gräddfil, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Riv persilje- och korianderblad i grova bitar med händerna.

Blanda spetskål och morot i en stor skål och ställ åt sidan.

Stek majs
3

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en liten skål.

Stek chorizo
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 4–5 min, eller tills lätt brynt och väldoftande.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Tillsätt majs och syltad rödlök (inklusive lagen) till skålen med spetskål och morot. Krydda med salt, ringla över en skvätt olivolja och vänd runt.

Servera
6

Fördela vitlökssås mellan tortillas och toppa med majssallad, chorizo och resterande olja från pannan.

Garnera med färska örter.