Sugen på tacos? Testa en ny version med våra sydamerikanskinspirerade chorizotacos som är fulla av spännande smakkombinationer. Den heta korven får sällskap av en smakrik sallad med brynt majs och syltad rödlök och serveras med en krämig vitlökssås i mjuka tortillabröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Tärnad chorizo
(Innehåller Mjölk)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
100 g
Spetskål
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
1 burk
Majs
½ st
Rödlök
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera lime.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda en generös skvätt limesaft, salt och socker i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, majonnäs, gräddfil, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.
Riv persilje- och korianderblad i grova bitar med händerna.
Blanda spetskål och morot i en stor skål och ställ åt sidan.
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 4–5 min, eller tills lätt brynt och väldoftande.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Tillsätt majs och syltad rödlök (inklusive lagen) till skålen med spetskål och morot. Krydda med salt, ringla över en skvätt olivolja och vänd runt.
Fördela vitlökssås mellan tortillas och toppa med majssallad, chorizo och resterande olja från pannan.
Garnera med färska örter.