Låt oss fresta med sweet chilimarinerad blandfärs med jordnötsris och färsk mynta. Vi steker blandfärs, paprika, broccoli och morot, och smaksätter med vår egen kryddblandning som vi kallar för Ginger Ninja. Vi serverar kött och grönsaker med knaprigt jordnötsris, och så toppar vi med chili och färsk mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Paprika
1
Morot
250
Broccoli
1
Lime
1
Mynta
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
40
Sweet chilisås
1
Chiliflakes
250
Blandfärs
5
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1
Vatten (steg 4)
½
Olivolja (steg 5)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna halvmånar. Skär broccoli i små buketter och skär stjälken i 1 cm stora bitar (skala stjälken vid behov). Skär lime i klyftor. Plocka myntablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika, broccoli och morot tills mjuka, 5-6 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Blanda sojasås, sweet chilisås, en generös skvätt limejuice, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes i en medelstor skål. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek blandfärs och Ginger Ninja i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsaker och sweet chiliglaze, och rör tills uppvärmt och något reducerat, 1-2 min. Fluffa upp ris med en gaffel och rör i jordnötter. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp jordnötsris i skålar. Toppa med sweet chilimarinerad blandfärs och grönsaker. Pressa över resterande lime. Garnera med myntablad och strö över lite chili flakes.