Sweet chilimarinerad blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilimarinerad blandfärs

Sweet chilimarinerad blandfärs

med jordnötsris och färsk mynta

Låt oss fresta med sweet chilimarinerad blandfärs med jordnötsris och färsk mynta. Vi steker blandfärs, paprika, broccoli och morot, och smaksätter med vår egen kryddblandning som vi kallar för Ginger Ninja. Vi serverar kött och grönsaker med knaprigt jordnötsris, och så toppar vi med chili och färsk mynta.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Paprika

1 st

Morot

250 g

Broccoli

1 st

Lime

1 portionspåse

Mynta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

1 g

Chili flakes

250 g

Blandfärs

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3531 kJ
Fett35.5 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater90 g
varav socker25.2 g
Protein37.5 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna halvmånar. Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk vid behov). Skär lime i klyftor. Plocka myntablad.

 

 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika, broccoli och morot tills mjuka, 5-6 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen. Krydda grönsaker med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan.

 

 

Blanda sweet chiliglaze
4

Blanda sojasås, sweet chilisås, en generös skvätt limejuice, vatten* [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes i en medelstor skål.

 

 

Stek blandfärs
5

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek blandfärs och Ginger Ninja i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt grönsaker och sweet chiliglaze och rör tills genomvarmt och något reducerat, 1-2 min. Fluffa upp riset med en gaffel och rör i jordnötter. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp jordnötsris i skålar och toppa med sweet chilimarinerad blandfärs och grönsaker. Pressa över resterande lime. Toppa med myntablad och strö över chili flakes. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.