topBanner
Sticky chicken i nudelwok

Sticky chicken i nudelwok

med citron- och ingefärsmarinad

Snabblagad

Ta 25 minuter av din tid och laga denna fantastiskt goda nudelwok med kyckling, färska grönsaker och hemmagjord marinad fullpackad med smak. Ett okomplicerat recept med ett resultat som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Godare än på restaurang!

Allergener:glutensesamsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

½ paket

Nudlar

(Innehållergluten)

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

1 st

Rödlök

½ st

Ingefära

2 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

50 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Citron

1 st

Salladslök

1 påse

Koriander

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3473 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett19 g
varav mättat6 g
Kolhydrater109 g
varav socker34 g
Protein46 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.Skiva rödlök och salladslök tunt. Kärna ur och skiva paprika tunt.

Skär morot i halvmånar.

Finhacka vitlök. Grovhacka koriander. Skala och riv ingefära [1/2 st, 2 pers].

Riv citronzest så du får en rejäl nypa, dela citronen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, sesamfrön, citronzest och citronjuice [1/2 citron, 2 pers] i en bunke.

Tillsätt kycklingstrimlorna till bunken med marinaden, blanda runt och ställ åt sidan.

3

Lägg nudlarna [1/2 paket, 2 pers] i kastrullen och låt koka 6-7 min tills de är mjuka.

Häll av vattnet och lägg tillbaka nudlarna i kastrullen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs lök, paprika och hälften av salladslöken i 4-5 min tills de är mjuka.

För över grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme.

För över kycklingen till stekpannan när oljan är uppvärmd. Stek den i 3-5 min, tills den är nästan helt klar. Tillsätt grönsakerna, honung och marinaden och rör om. Blanda ner nudlarna och låt allt värmas upp.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela nudelwoken med 'sticky chicken' mellan era tallrikar.

Skeda över kvarvarande citron- och ingefärsmarinad från stekpannan.

Garnera med koriander och salladslök. Servera med citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!