HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSticky Chicken I Nudelwok
topBanner
Sticky chicken i nudelwok

Sticky chicken i nudelwok

med citron- och ingefärsmarinad

Snabblagad

Ta 25 minuter av din tid och laga denna fantastiskt goda nudelwok med kyckling, färska grönsaker och hemmagjord marinad fullpackad med smak. Ett okomplicerat recept med ett resultat som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Godare än på restaurang!

Allergener:glutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Honung

25 ml

Koriander

10 g

Morot

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Strimlad kycklinglårfilé

Nudlar

(Innehållergluten)

Ingefära

Salladslök

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Rödlök

Vitlöksklyfta

Röd paprika

Citron

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)116 kcal
Energi (kJ)486 kJ
Fett2.51 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater20.73 g
varav socker19 g
Protein2.11 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.Skiva rödlök och salladslök tunt. Kärna ur och skiva paprika tunt. Skär morot i halvmånar. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander. Skala och riv ingefära [1/2 st, 2 pers]. Riv citronzest så du får en rejäl nypa, dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 

2

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, sesamfrön, citronzest och citronjuice [1/2 citron, 2 pers] i en bunke. Tillsätt kycklingstrimlorna till bunken med marinaden, blanda runt och ställ åt sidan.

3

Lägg nudlarna [1/2 paket, 2 pers] i kastrullen och låt koka 6-7 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka nudlarna i kastrullen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och hälften av salladslöken i 4-5 min, eller tills de är mjuka. För över grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek i 3-5 min, tills den är nästan helt genomstekt. Tillsätt grönsakerna, honung och marinaden och rör ner nudlarna. Låt det värmas upp och kycklingen färdiglagas. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela nudelwoken med 'sticky chicken' mellan era tallrikar. Skeda över kvarvarande citron- och ingefärsmarinad från stekpannan. Garnera med koriander och salladslök. Servera med citronklyftor vid sidan av.