HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Ryggbiff Och Bearnaisesås
topBanner
Stekt ryggbiff och bearnaisesås

Stekt ryggbiff och bearnaisesås

med rostad klyftpotatis och gratinerade bönor

Premium

Så blev det äntligen lördag och tid att skämma bort familjen med lyxigt kött och fantastiska tillbehör. Ikväll bjuder vi på en klassisk menu bestående av perfekt stekt ryggbiff, bearnaisesås med extra dragon och krispig klyftpotatis. Ett spännande tillbehör är haricots verts och lila morötter som gratineras med panko och ost!

Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

4 g

Panamat

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

100 g

Bearnaisesås

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

75 g

Gröna bönor

1 st

Morot

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ portionspåse

Dragon

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3452.9922 kJ
Energi (kcal)825.2849 kcal
Fett47.5606 g
varav mättat17.7 g
Kolhydrater60.4343 g
varav socker9.4 g
Protein41.4615 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Plocka och finhacka dragon [½ påse, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna stavar. Ansa haricots verts [½ påse, 2P]. Blanda vitlök, panko [1/2 påse, 2P], riven ost, olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

3

Placera morot och haricots verts separat på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Ringla över en skvätt olivolja* på morot. Strö pankomix över haricots verts. Gratinera i ugnen i 10-12 min.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

När det återstår 5 min av haricots verts och potatisens tillagningstid - värm bearnaisesås och dragon i en medelstor stekpanna på medelvärme i 2-3 min, eller tills uppvärmd. Skär kött i tunna skivor och krydda med en nypa peppar*.

6

Lägg upp klyftpotatis, kött, morotsstavar och haricots verts på tallrikar. Ringla över bearnaisesås och eventuell köttsaft från foliepaketet över köttet.