Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli

Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli

med bakade rosmarinspommes och haricots verts

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Perfekt stekt ryggbiff som kan tillagas antingen på grillen eller i stekpannan. Läckra tillbehör är stekta haricots verts med vitlök, en spännande dragon-aioli, och krispiga rosmarinspommes.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Schalottenlök

½

Rosmarin

2

Vitlöksklyfta

1

Dragon

150

Haricots verts

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300

Angus ryggbiff

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3282 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett48.1 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater51.5 g
varav socker6.5 g
Protein38 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 st, 2P].

Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.

Baka i 25-35 min, eller tills gyllene och krispiga. 

Förbered råvaror
2

Finhacka dragon och schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa haricots verts. 

Blanda dragon-aioli
3

Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en liten skål. 

Smaka av med salt och peppar.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Bryn kött i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Stek haricots verts
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Tillsätt haricots verts, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 2 min.

Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

Servera
6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.

Skeda upp bearnaise-aioli.