Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli

Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli

med bakade rosmarinspommes och haricots verts

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Perfekt stekt ryggbiff. Läckra tilbehör är stekta haricots verts med vitlök, en spännande bearnaise aioli, och krispiga rosmarinspommes.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

½ st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dragon

150 g

Haricots verts

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300 g

Angus ryggbiff

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)784 kcal
Energi (kJ)3282 kJ
Fett48.1 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater51.5 g
varav socker6.5 g
Protein40.8 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] på båda sidorna. 

Plocka och grovhacka rosmarinsblad [1/2 st, 2P].

Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.

Baka i 25-30 min.

Förbered råvaror
2

Finhacka noggrant dragon.

Finhacka schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa haricots verts. 

Blanda bearnaiseaioli
3

Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. 

Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt haricots verts, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 2 min.

Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

Servera
6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.

Skeda upp bearnaiseaioli.