HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Ryggbiff Och Bearnaiseaioli
topBanner
Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli

Stekt ryggbiff och bearnaiseaioli

med bakade rosmarinspommes och haricots verts

Premium

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Perfekt stekt ryggbiff. Läckra tilbehör är stekta haricots verts med vitlök, en spännande bearnaiseaioli, och krispiga rosmarinspommes.

Taggar:Glutenfri
Allergener:äggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

1 st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dragon

150 g

Haricots verts

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

300 g

Angus ryggbiff

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)787 kcal
Energi (kJ)3291 kJ
Fett48.14 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater51.72 g
varav socker6.7 g
Protein41 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] på båda sidorna. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar. Baka i 25-30 min.

2

Finhacka noggrant dragon. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa haricots verts.

3

Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme. Tillsätt haricots verts, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar. Skeda upp bearnaiseaioli på köttet.