HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kyckling I Granatäpplesås
topBanner
Stekt kyckling i granatäpplesås

Stekt kyckling i granatäpplesås

med kryddad myntabulgur och rå morotssallad

Kvällens recept på kyckling bjuder på spännande överraskningar. Vi steker kyckling och blandar den med lök, sriracha och granatäpplekärnor, som ger ett ljuvligt twist. Vi serverar vår kyckling med myntabulgur, morotssallad med gurka, och svalkande yoghurt.

Taggar:Under 650 kcalProteinrik
Allergener:ÄggMjölkVeteGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ st

Granatäpple

1 portionspåse

Mynta

1 st

Rödlök

10 g

Sriracha

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

85 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

1 st

Gurka

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

4 dl

Vatten (steg 3)

¼ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett25.3 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater50.5 g
varav socker21.4 g
Protein44.04 g
Salt3.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök med en nypa salt och socker [1 tsk | 2 tsk] tills mjuk, 4-5 min.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunga till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

2

Tillsätt kyckling och en nypa salt till stekpannan. Stek under omrörning tills brynt, 1-2 min.

Rör i sriracha [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, vatten [11/2 dl | 3 dl] och vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk]. Sjud i 7-8 min, tills såsen har tjocknat och kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg över i en skål.

4

Plocka och finhacka myntablad (spara några hela blad till steg 6).

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda gurka, morot, hälften av hackad mynta och olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] i en skål.

5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i kastrullen på medelvärme. Fräs Mamas favorit i 1 min. Rör i kokt bulgur, resterande mynta, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rör i granatäpplekärnor och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] med kycklingen.

6

Lägg upp bulgur, morotssallad, kyckling och granatäpplesås i skålar. 

Toppa med en klick yoghurt och garnera med sparade myntablad.