Spanskinspirerad ragu på vegofärs och romescosås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerad ragu på vegofärs och romescosås

Spanskinspirerad ragu på vegofärs och romescosås

med mandelris och rucolasallad

I kväll blir det smarrig ragu på vegofärs med inspiration från Spanien. Vi steker vegofärs tillsammans med romescosås. Ragun serveras med ris blandat med persilja och rostade mandlar samt en fräsch rucolasallad.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

150 g

Basmatiris

4 g

Rökt paprikapulver

1 burk

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Paprika

40 g

Rucola

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till gryta

1 dl

Vatten till gryta

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3750 kJ
Energi (kcal)896 kcal
Fett46.8 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater89 g
varav socker15.9 g
Protein30.9 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta mandlar
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Behåll mandlar i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel.

Hetta upp en stor stekpamma på medelhög värme.

Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål och ställ åt sidan.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek vegofärs, lök och paprika i 4–5 min, tills något mjuka.

Tillsätt rökt paprikapulver, chiliflakes, tomatpuré och vitlök. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och salt. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered sallad
4

Under tiden, skölj rucola.

Finhacka persilja.

Halvera citron.

Blanda rucolasallad
5

Rör ner mandlar och persilja i det färdiga riset precis innan servering.

Blanda rucola, citronsaft, olivolja och salt i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp ragu, ris och rucolasallad i skålar.