I kväll blir det smarrig ragu på vegofärs med inspiration från Spanien. Vi steker vegofärs tillsammans med romescosås. Ragun serveras med ris blandat med persilja och rostade mandlar samt en fräsch rucolasallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
150 g
Basmatiris
4 g
Rökt paprikapulver
1 burk
Tomatpuré
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Paprika
40 g
Rucola
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till gryta
1 dl
Vatten till gryta
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Behåll mandlar i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel.
Hetta upp en stor stekpamma på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek vegofärs, lök och paprika i 4–5 min, tills något mjuka.
Tillsätt rökt paprikapulver, chiliflakes, tomatpuré och vitlök. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och salt. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, skölj rucola.
Finhacka persilja.
Halvera citron.
Rör ner mandlar och persilja i det färdiga riset precis innan servering.
Blanda rucola, citronsaft, olivolja och salt i en stor skål.
Lägg upp ragu, ris och rucolasallad i skålar.