Skip to main content
'Sub'-sandwich med Tex-Mex-färs

'Sub'-sandwich med Tex-Mex-färs

med ostpommes och avokadosallad

Ubåtsmackor, eller subs, är klassiskt amerikanskt på många sätt: mycket bröd, mycket ost, mycket av allt! Här toppar vi brödet med en Tex-Mex-kryddad köttfärssås och riven ost och gratinerar i ugn tills det blir gyllenknaprigt. Till sist serverar vi med pommes (med mera ost, så klart) och en ljuvlig avokadosallad. Glöm inte servetterna!

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

500 g

Potatis

2 st

Baguette

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

40 g

Finriven ost

60 g

Rödvinssås

60 g

Salladsmix

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

390 g

Tomatpassata

5 g

Tex-Mex

40 g

Sweet chilisås

1 st

Avokado

1 st

Koriander

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Smör till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)5322 kJ
Energi (kcal)1272 kcal
Fett53.9 g
varav mättat21.4 g
Kolhydrater136 g
varav socker25.3 g
Kostfiber15.1 g
Protein53.8 g
Salt7.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1273 mg
Calcium14.5 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander.

Grovhacka tomat.

Blanda salladsmix, koriander, avokado, tomat, salt och olivolja i en stor skål.

3

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt köttfärs och paprika och krydda med salt.

Stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt vitlök och Tex-Mex-krydda och fräs i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt tomatpassata, rödvinssås, sweet chilisås och smör och koka upp. 

Sänk till medelhög värme och koka i 5–6 min, eller tills tjocknat.

5

Halvera baguette på längden.

Lägg baguettehalvorna tätt intill varandra två och två i en ugnsform med bakplåtspapper.

Toppa med köttfärssåsen och cheddarmix.

Gratinera i ugnen i 10 min, eller tills osten är smält och gyllene.

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, blanda ner finriven ost och rosta klart.

6

Lägg upp sub-sandwich, ostpommes och avokadosallad på tallrikar.