topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötsurt fläsk

Sötsurt fläsk

med sesamris och färsk chili

Här bjuder vi på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, med inspiration från Asien! Vi steker fläskkött, paprika och salladslök och blandar det sen med en sötsur sås med honung, ingefära, ketchup och vitvinsvinäger. Vi serverar vårt sötsura fläsk med sesamris.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Sesam
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Paprika

1

Salladslök

½

Röd chili

250

Skivad fläskkotlett

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

12.5

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25

Ketchup

Ingår inte i din leverans

½

Smör (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 4)

2

Vatten (steg 5)

½

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)635 kcal
Energi (kJ)2656 kJ
Fett21.3 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater77.34 g
varav socker14.1 g
Protein33.68 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs sesamfrön i 1-2 min, tills rostade.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött med hälften av sojasåsen i 1-2 min per sida, tills genomstekt.

Lägg över köttet till ett foliepaket och låt vila tills servering. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp stekpannan (behåll köttsaften) på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja (vid behov).

Stek paprika, vit salladslök och hälften av chili i 3-4 min, tills mjuka. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme.

Rör i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], honung- och ingefärsdressing, resterande sojasås, vatten [2 msk | 4 msk], ketchup [1 msk I 2 msk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i stekpannan. Sjud i ytterligare 1 min.

Tillsätt kött och köttsaft från foliepaketet), se till att köttet täckts med sås. Ta av från värme.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.

Toppa med kött, grönsaker och sås.

Garnera med grön salladslök och resterande chili