Kyckling och ris älskas av hela familjen, och är alltid ett säkert kort när det ska gå fort med att få mat på bordet. Vi kokar ris och blandar det med smör, pak choi och spetskål. Kycklingen panerar vi och steker med rödlök, sojasås, chiliflakes och sweet chilisås. Vi toppar med krämig srirachamajonnäs, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
½ g
Chiliflakes
1 st
Pak choi
8 g
Goan Xacuti
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Lök
40 g
Sweet chilisås
150 g
Förskuren spetskål
16 g
Majsstärkelse
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till ris
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värmen.
Under tiden, grovhacka pak choi.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Lägg kyckling i en djup tallrik och torka av med hushållspapper.
Strö över Goan Xacuti, majsstärkelse och en nypa salt.
Blanda väl så kycklingen täcks av paneringen.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och lök under regelbunden omrörning i 4–5 min, tills brynt och genomstekt.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås, chiliflakes och sweet chilisås. Vänd kyckling och lök i sås.
TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör ner pak choi, spetskål och smör i kastrullen med färdigt ris precis innan servering.
Lägg upp pak choi-ris i skålar och toppa med kyckling.
Servera med srirachamajonnäs.