
Det jamaicanska köket är fullt av färgglada och smakrika rätter, och denna räk- och kokoscurry är inget undantag! Med förkokt potatis går det extra snabbt att få maten på bordet – perfekt när du har bråttom men ändå vill äta en riktigt god middag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Lök
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
40 g
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
1 st
Gräslök
4 g
Panamat
1 st
Blomkålsbuketter
20 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 tsk
Socker till grönsaker
½ tsk
Salt till grönsaker
1.5 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
½ tsk
Salt till sås

Skär lök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Finhacka gräslök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, blomkål och morot i 4–5 min.
Tillsätt gul currypasta, Panamat, socker och salt och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt potatis, kokosmjölk, vatten, räkor, smör, salt och en nypa peppar till stekpannan.
Koka upp och sjud sedan på medelvärme i 3–4 min, eller tills räkorna är genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp kokoscurry i skålar och toppa med räkor.
Garnera med rivna persiljeblad, cashewnötter och gräslök.