Snabb ”buffalo”-glaserad fläskfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb ”buffalo”-glaserad fläskfärs

Snabb ”buffalo”-glaserad fläskfärs

med krämig ranchslaw och persiljeris

I kväll blir det en lättlagad och god rätt med glaserad fläskfärs kryddad med rökt paprikapulver. Persiljeris och ranchslaw med majs blir fantastiska tillbehör. Snabbt, gott och enkelt – kan det bli bättre?

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot, Julienne

250 g

Fläskfärs

25 g

Honung

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

150 g

Basmatiris

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Bladpersilja

20 g

Sriracha

1 st

Majs

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till sås

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3966 kJ
Energi (kcal)948 kcal
Fett53.7 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater94.8 g
varav socker22.2 g
Protein31.2 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek fläskfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt färs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och tillsätt smör och rökt paprikapulver till stekpannan med färs. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i sriracha, honung och ketchup och ta av från värme.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, häll av majs.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, majs, spetskål, morot, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Riv persiljeblad i grova bitar och rör i riset precis innan servering.

Servera
4

Lägg up ris, färs och slaw i djupa tallrikar.