Skip to main content
Sej i sweet chili- och sojaglaze med extra räkor
Sej i sweet chili- och sojaglaze med extra räkor

Sej i sweet chili- och sojaglaze med extra räkor

med krämig gurk- och spenatsallad

Fisk ska man gärna äta tre gånger i veckan, men med recept som det här kan vi tänka oss att servera det varenda dag! Stekt sej i en smakrik glaze med sweet chilisås och soja spelar huvdrollen i denna supergoda middag och vi serverar den med fluffigt jasminris och en krämig sallad med spenat, gurka, ingefära, citrusfrukt och gräddfil. Salladslök och rostade sesamfrön på toppen blir pricken över i.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Fisk
Mjölk
Kräftdjur

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 tsk

Ingefära

½ g

Chiliflakes

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Citrusfrukt

5 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

150 g

Jasminris

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Gurka

30 g

Spenat

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till fisk

3 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2241 kJ
Energi (kcal)536 kcal
Fett8.2 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater82.3 g
varav socker10.6 g
Kostfiber3.1 g
Protein41.5 g
Kolesterol78 mg
Salt6.1 g
Potassium221.3 mg
Calcium47.3 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda dressing
2

Riv ingefära (oskalad) fint.

Halvera citrusfrukt.

Blanda gräddfil, ingefära, en skvätt citrusfruktsaft och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror och räkor
3

Skölj och finhacka spenat.

Skär gurka i halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt glaze
5

Under tiden, blanda sweet chilisås, sojasås, vatten, chiliflakes och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Tillsätt sojablandning till pannan och ta av från värme. Vänd fisk i glaze.

Vänd ner spenat och gurka i skålen med dressing precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp ris och sallad på tallrikar och toppa ris med fisk och räkor.

Skeda över resterande glaze från pannan och garnera med salladslök och sesamfrön.