topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej i krämig tomatsås

Sej i krämig tomatsås

med rostad potatis och purjolök

Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Sej i supergod och krämig tomatsås med vitlök, schalottenlök och purjolök. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till tomatsåsen.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

1

Tomat

1

Bladpersilja

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

1

Purjolök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)488 kcal
Energi (kJ)2044 kJ
Fett16.61 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater54.49 g
varav socker11.8 g
Protein30.92 g
Salt2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka tills spröda, 25-30 min.

Hacka grönsaker
2

Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela purjolök på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälk).

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och stek i 3-4 min. Tillsätt tomat och stek i 1-2 min.

Laga sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

Tillaga fisk
5

Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Servera
6

Servera sej, rostad potatis och purjo-tomatsås i djupa skålar. Garnera med persilja och resterande ost.