HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSej I Krämig Tomatsås
topBanner
Sej i krämig tomatsås

Sej i krämig tomatsås

med rostad potatis och purjolök

Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Sej i supergod och krämig tomatsås med vitlök, schalottenlök och purjolök. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till tomatsåsen.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:fiskmjölkselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

1 st

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

1 portionspåse

Tomat

200 ml

Bladpersilja

4 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Purjolök

Sej

(Innehållerfisk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2043.7166 kJ
Energi (kcal)488.46 kcal
Fett16.6075 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater54.4926 g
varav socker11.8 g
Protein30.9195 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka tills spröda, 25-30 min.

2

Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela purjolök på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälk).

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och stek i 3-4 min. Tillsätt tomat och stek i 1-2 min.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

5

Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

6

Servera sej, rostad potatis och purjo-tomatsås i djupa skålar. Garnera med persilja och resterande ost.