Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Sej i supergod och krämig tomatsås med vitlök, schalottenlök och purjolök. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till tomatsåsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
1
Tomat
1
Bladpersilja
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
1
Purjolök
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka tills spröda, 25-30 min.
Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela purjolök på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälk).
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och stek i 3-4 min. Tillsätt tomat och stek i 1-2 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Servera sej, rostad potatis och purjo-tomatsås i djupa skålar. Garnera med persilja och resterande ost.