Har du kräsna barn som helst äter pasta till varje måltid? Här kommer en rätt som hela familjen kan njuta av och där alla själva bestämmer vilka tillbehör de vill ha. Vi lagar rigatoni en superkrämig gräddsås med två sorters ost, och sen är det bara att välja topping – bacon, majs, broccoli, salladslök eller en härlig blandning av allt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
250 g
Broccoli
1 st
Salladslök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
140 g
Bacon, tärnad
1 burk
Majs
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
4 g
Panamat
2 dl
Sparat pastavatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Häll av majs.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär broccoli i buketter och stjälken i 3 cm stora bitar.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Tillsätt broccoli till kastrullen med pastavatten. Koka i 2–3 min, ta upp den ur vattnet och ställ åt sidan på en tallrik.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Hetta upp samma panna på medelhög värme (torka inte ur den).
Tillsätt Panamat, matlagningsgrädde, sparat pastavatten, gouda och finriven ost.
Sjud i 2–3 min, eller tills osten har smält och såsen har tjocknat något.
Vänd ner pasta i såsen och blanda tills pastan är genomvarm.
Lägg upp pasta med sås i djupa tallrikar.
Lägg upp bacon, broccoli, majs och salladslök i separata skålar.
Toppa pasta med valfria tillbehör.