Skip to main content
Vitlöksstekta haricots verts och morötter

Vitlöksstekta haricots verts och morötter

2 portioner | den perfekta sidorätten

4.6
(10)

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Vitlöksstekta haricots verts och morötter går snabbt och enkelt att svänga ihop och blir perfekta att servera som grönt tillbehör till en god middag.

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Haricots verts

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)254 kJ
Energi (kcal)61 kcal
Fett0.5 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater11.2 g
varav socker8 g
Kostfiber5.8 g
Protein2.7 g
Salt1.2 g
Potassium187.5 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Ansa haricots verts.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Förbered vitlök
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Stek haricots verts, morot och vitlök i 3–4 min, eller tills mjuka.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Servera
4

Servera grönsaker medan de är varma.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova