Skip to main content
Vitlöksstekta haricots verts och morötter
Vitlöksstekta haricots verts och morötter

Vitlöksstekta haricots verts och morötter

2 portioner | den perfekta sidorätten

4.5
(13)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Vitlöksstekta haricots verts och morötter går snabbt och enkelt att svänga ihop och blir perfekta att servera som grönt tillbehör till en god middag.

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Haricots verts

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)254 kJ
Energi (kcal)61 kcal
Fett0.5 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater11.2 g
varav socker8 g
Kostfiber5.8 g
Protein2.7 g
Salt1.2 g
Potassium187.5 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Ansa haricots verts.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Förbered vitlök
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Stek haricots verts, morot och vitlök i 3–4 min, eller tills mjuka.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Servera
4

Servera grönsaker medan de är varma.